Разказ от първо лице на пациент, опериран само на документ

Съмнения за злоупотреби със Здравната каса. Как и защо пациент след кратък престой в болница се оказа с операция на шийни прешлени, без въобще да е опериран?

На 18 август Орлин Ангелов получил схващане на врата, което се прехвърлило в ставите на коленете и глезените. Приели го спешност в неврохирургията на великотърновската окръжна болница. Там той прекарал три дни. Лекували го с инжекции.

Прокуратурата: Трима лекари от София са в разбитата група за измами с ТЕЛК

„След като бях изписан, получих отново усложнения. Моя близка прегледа епикризата и ми каза, че имам извършена операция. Всъщност няма такова нещо. Наложи се да отида в Университетката болница в Плевен. Показах им документите. Те бяха доста изненадени. След лечение там, състоянието ми се подобри”, разказа Орлин Ангелов в ефира на „Здравей, България”.

От болницата във Велико Търново отказаха коментар и заявиха, че ще бъде назначена вътрешна проверка, ако бъде подадена жалба срещу тях.

След репортажа на NOVA Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ се самосезира и започва проверка на място в лечебното заведение.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.