Анастас Попдимитров положи клетва като депутат от "БСП за България"

Явор Нотев е освободен като заместник-председател на парламента, след като напусна ПГ "Обединени патриоти". Това обяви в началото на заседанието председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. 

На същото основание са освободени и Маргарита Николова като заместник-председател на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм, Николай Александров като заместник-председател на комисията по бюджет и финанси и Станислав Станилов като заместник-председател на комисията по културата и медиите.

Отново скандал в „Обединени патриоти"

Миналата седмица четиримата депутати от "Атака" подадоха заявления за напускане на групата на Патриотите, след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов бяха изключени от нея.

Анастас Попдимитров пък положи клетва като депутат от "БСП за България" от Врачански изборен район. Той заема мястото на Иван Генов, чиито пълномощия бяха предсрочно прекратени заради подадена от него оставка.

Народното събрание ще разгледа на първо четене промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация. В програмата на парламента е и Законопроектът за ратифициране на Протокола за изменение на Конвенцията за защита на лицата при автоматизираната обработка на лични данни и Годишният доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2018 г.

Четирима депутати от „Атака” напускат ПГ на „Обединени патриоти”

Първа точка в четвъртък ще е второто четене на промени в Закона за лова и опазване на дивеча. След това депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух и на второ четене изменения в Закона за електронните съобщения.
В петък депутатите ще разгледат на първо четене промени в Закона за електронното управление. След това е предвиден редовен парламентарен контрол.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.