Тази сутрин те блокираха кръстовище между две населени места

Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път на протест и блокираха кръстовище. Причината - искат ремонт на трасето и безопасно пътуване. Става дума за отсечка от 49 километра, която се използва като обходна, когато се затваря пътя Русе-Бяла.

По този път минават и тежките камиони в дните, когато има забрана да се движат по първокласния път.

Жители на „Горубляне” блокираха „Цариградско шосе” (СНИМКИ)

Около 30 автомобила 60 души протестират на кръстовището между селата Божичане и Красен. Блокирано е движението от Русе за Иваново. „Искаме да ползваме нормален и безопасен път. Години наред, може би 3-4, водим кореспонденция. Последната такава беше в началото на 2018 година – подписка до АПИ, поети обещания, неспазени обещания, никаква поддръжка по отношение на крайпътната растителност”, сподели пред NOVA организаторът на протеста Росен Тимчев.

ПРОТЕСТ: Жива верига блокира пътя към завода в Шишманци

„В момента се извършва изрязване на крайпътната растителност, на избуялите храсти. Всичко това се прави във връзка с поддръжката на пътя за есенно-зимния сезон. Работата не е спирала. През май беше изкърпена компрометираната пътна настилка”, коментира инж. Ростислав Стефанов, директор на Областно пътно управление – Русе.

Репортер: Наталия Йорданова

Още по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.