Даниел Хъл беше задържан в четвъртък

Прокуратурата в Сливен повдигна обвинение за блудство с четири малолетни момчета на английския пастор Даниел Хъл. От четвъртък той е задържан по подозрение за сексуални престъпления с деца от ромската махала на Сливен. 

 

 

„Повдигнато е вече обвинение на британския гражданин за извършени блудствени действия с повече от две малолетни лица. Вчера бяха проведени следствени действия и бяха събрани конкретни доказателства за тези негови действия, извършени на територията на Област Сливен”. Това заяви говорителят на Окръжна прокуратура – Сливен Ваня Белева.

Издирван от полицията британски педофил стана пастор в Сливен (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ден след ареста на пастора в сливенският квартал „Надежда” настроенията са на две крайности – поддръжници на Даниел Хъл, които знаят за миналото му и въпреки това са приели пастора, и такива, които се страхуват от него.

Разследващите са категорични, че Даниел Хъл е задържан не заради репортажа на Би Би Си, а защото е бил наблюдаван през последната година и половина от пребиваването си в България. Повдигнатото му обвинение е за извършени блудствени действия с повече от две малолетни лица..

Даниел Хъл е пристигнал преди три години в Сливен. Тогава пасторът е върнат с Европейска заповед за арест в британски затвор, където лежи 15 месеца за педофилия. След излизането си той се връща отново в квартал „Надежда”, въпреки забраната да напуска Англия и да доближава деца.

„През 2018 година в Окръжна прокуратура беше получена нова Европейска заповед за арест от британските съдебни власти за задържане на лицето и връщането му, именно, заради това нарушение, но съда отказа да върне британския гражданин, тъй като по нашето законодателство, това нарушение не е престъпление”, каза още Ваня Белева.

За Даниел Хъл стана ясно от репортаж на Би Би Си,  който става ясно за престъпното минало на педофила. Журналистите са изгонени с камъни от живеещите в квартала. След излъчването последва арест на пастора.

Близък на пастора педофил в Сливен: Знаем за миналото му

Репортер: Мартин Георгиев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.