В петък датата беше почетен с поднасяне на венци в памет на загиналите при изпълнение на служебния си дълг огнеборци

Пожарникарите отбелязват професионалния си празник.  На 14 септември 1905 година е учредено първото професионално обединение на огнеборците в България.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЧЕСТВАНЕТО

Датата беше почетена в петък с водосвет и с поднасяне на венци пред мемориалната плоча в памет на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на дирекцията. Само от началото на годината огнеборците са реагирали на над 40 хиляди инцидента. През последната седмица регистрираните случаи са повече от две хиляди. 

Пожарникарите отбелязаха професионалния си празник (СНИМКИ)

А междувременно българските пожарникари се наредиха трети в щафетата на Световното първенство по пожаро-приложен спорт. Пламен Писков, Георги Георгиев, Велин Иванов и Михаил Костов завоюваха бронзови медали с време 57 секунди 68 стотни. Преди българите са Беларус със сребро и отборът на Русия със злато. Националният отбор на страната ни участва в елитната надпревара в руския град Саратов. Пожаро-приложният спорт съществува в Европа от 20-те години на миналия век. Правилата за състезанията са заимствани от ситуациите, в които попадат огнеборците всеки ден.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.