Какво ще е времето през следващите дни?

Горещо ще е времето над цялата страна. Температурите ще са между 29 и 34 градуса, като най-високите стойности ще са в Югозападна България. Облачността ще е разкъсана в северната половина на страната.

Черноморието ще е в плен на слънцето. Вятърът ще е със скорост около 20-30 километра в час, вълнението ще е слабо. Температурите ще са 27-31 градуса, на водата – с 3-4 градуса по-ниски.

В сряда синоптиците очакват да започне захлаждане, което ще настъпи първо в Северозападна България с осезаемо по-силен вятър и облачност в хода на деня. Температурите ще паднат значително в четвъртък - с около 10 градуса. Студеният атмосферен фронт ще донесе и слаби превалявания.

Времето ще се стабилизира за почивните дни с малко повече слънчеви часове. Дневните температури обаче ще останат ниски – около 20 градуса.

Заради сушата опасността от пожари в следващите дни е голяма. „Екстремален" риск от избухване на полски и горски пожари има в почти цялата Дунавска равнина, както и в централните райони на Южна България.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.