Фотографиите бяха представени в Националната художествена галерия

Над 70 фотографии от 7 балкански държави бяха представени  в Националната художествена галерия. Творбите са на американския етнограф  Мартин  Кейниг  - човекът, заради когото песента "Излел е Дельо хайдутин" и до днес пътува в Космоса.

Фотографиите са част от документалната изложба “Ехо от Балканите – XX век: портрети и звуци от България”. В продължение на години Мартин Кейниг обикаля страната ни, за да запечата всичко видяно.

Фотографиите, подбрани от Иво Хаджимишев, ще бъдат издадени  в специален албум, допълнен от два диска с автентичен български фолклор.

МЕТАМОРФОЗИТЕ НА СОФИЯ В ИЗЛОЖБА: Столицата ни през погледа на художници и пътешественици

„Това, което ме вдъхнови е автентичността, която тези хора носят и която виждам в лицата им. Кои са те, какъв е животът, който живеят - за мен това е много привлекателно и красиво”, сподели Мартин Кейнинг.

„Когато му посочвах някой кадър, той казваше - това е еди кой си, от еди-кое си село. Той живее с тези неща. Елате да видите тази изложба и да подишате чистия въздух на едно отминало, красиво наше съжителство на Балканите”, коментира Иво Хаджимишев, куратор на изложбата.

Репортер: Николай Беремлийски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.