Тя направи оглед на мястото при 261-ви км от магистралата

През 2020 година ще започне изграждане на пътен възел от АМ "Тракия" към град Кермен и населените места. Това съобщи пред журналисти днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която направи оглед на мястото при 261-ви км от магистралата.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е поело ангажимент да изгради този пътен възел, каза тя. Съоръжението е било включено в Общия устройствен план на Община Сливен през март, 2019 година. До края на годината ще бъде възложено предпроектно проучване с измерване на трафика, археологически и екологични проучвания на терените, както и разчет на разходите по изграждането.

Министър Аврамова припомни, че вече са били възложени предпроектни проучвания за изграждането на четирилентов път, свързващ областните центрове Сливен и Ямбол. В следващия програмен период, когато ще бъдат финансирани значими надобщински проекти, ще бъде направено това разширение. По думите на министър Аврамова, област Сливен е с най-добри пътища, като от 590 км, само 40 км са в лошо състояние. От началото на годината в областта за ремонт и поддържане на пътната мрежа са вложени 21 милиона лева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.