Инициативата е на близки на убит на пешеходна пътека велосипедист

Фондацията „Евелин Дуков”, носеща името на загинал на пешеходна пътека велосипедист, набира средства за закупуване на наркотестове, които да подпомогнат работата на "Пътна полиция" в Царево. Учредителите на фондацията ще я представят на хората в града през ноември, като една от кампаниите й ще бъде провеждането на велопоход до Приморско. Всички средства, събрани от инициативата, ще бъдат дарени на полицията.

Припомняме, че по-рано тази година окръжните магистрати в Бургас постановиха присъда от 17 години затвор при първоначален строг режим за 56-годишния Владимир Колев за смъртта на велосипедиста Евелин Дуков. До произнасянето на присъдата Колев така и не призна вината си за тежкия инцидент в Приморско от 3 декември 2017 г. 

17 години затвор за пиян шофьор, убил велосипедист на пешеходна пътека

„Работата на полицията не трябва да се подценява. Разбрахме, че в МВР-Царево има недостиг на тестовете за наркотични вещества и решихме да помогнем”, каза сестрата на Ивелин в ефира на "Здравей, България". 

„Няколко занимания с децата от местното училище също са проведени. Акцентите на кампанията са да ги научим да пресичат и карат безопасно. Прави ми впечатление, че децата са обучени и знаят правилата, но те трябва да им бъдат напомняни”, каза още Даниела Атанасова.

ЗАТВОР ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ?: Спорове след предложение на депутати за по-строги наказания

Преди фондацията да бъде учредена, основната цел на Атанасова била да промени закона за движение по пътищата, така че наказанията за водачите, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици, да бъдат завишени.

„Нашата подписка и законопроект бяха депозирани в Народното събрание и депутатите ни обърнаха внимание, за което им благодаря”, завърши Даниела.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.