Последната роля във филма "Ирина" й носи редица награди

От футболния терен до сцената и снимачната площадка – това е пътят на актрисата Мартина Апостолова. Когато я видите, не можете да кажете от пръв поглед, че се е занимавала професионално с футбол, но по всичко изглежда, че решението й да се заеме с изкуство, е правилно. Последната роля във филма "Ирина" й носи редица награди от най-престижните фестивали в Европа.

""Ирина" е филм за забравената любов. Тази, която е вътре дълбоко в нас. Филмът разказва за борбената жена Ирина, която е принудена да оцелява. В един момент е уволнена, но впоследствие решава да стане сурогатна майка. В нейния образ влязох чисто технически и прекарах много време с изкуствен корем", каза Мартина Апостолова за новия си филм "Ирина".

Още в детството си Мартина решава да се занимава с футбол. "Големите батковци не ми дадоха първоначално да играя с тях, но в един момент ми разрешиха и така станаха нещата. Играх в националния отбор", каза още Апостолова.

"От Цветана Манева се научих как да ме зачитат като човешко същество, а финансово в театъра е много зле като заплащане. Като бях на щат получавах 396 лв. и единственото, за което ми стигаше, беше за билет за рейсове. Спала съм с шал и шапка в квартирата ми, за да не плащам за сметки", заяви Мартина.

Тя нито за миг не е съжалявала за избора в живота си. "Никога не съм съжалявала за нищо, а театърът е живо изкуство и ми носи голямо удоволствие. Малко хора си дават сметка за трудността на професията ни", добави актрисата.

Репортер: Драгомир Танев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.