Вижте как ще се развличат предаващите протоколите за София

Игри и български филми за членовете на избирателни комисии в столичната зала „Арена Армеец”. Общинската избирателна комисия и Столичната община са впрегнали всички налични хора и средства, с цел по-добра организация на втория по важност процес след гласуването – броенето на бюлетините.

Близо 5400 души ще преминат през "Арена Армеец” в изборната нощ. За да няма напрежение сред тези, които осигуряват изборния процес в София, от Столичната община са предвидили настолни игри. Налични са „Не се сърди човече”, табла, карти. Членовете на СИК ще могат и да гледат български филми в пециално обособени места за отдих. Има и няколко обезопасени тераси, на които ще може да се пуши, както и лекарски пунктове.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В столицата ще има малко над 1600 секции на общо около 280 места. Протоколите от всички места в София ще пристигнат в залата с бусове под полицейски ескорт от 170 патрулки.

Създадено е и приложение, в което протоколите могат да се проверяват предварително за грешки, за да не се бави процесът преди физическото предаване. За разлика от 2015 г., когато 19 души приемаха протоколите, сега служителите ще са 41.

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.