В голяма степен интригата е дали ще има промяна в статуквото в големите градове”, коментира проф. Антоанета Христова

„Все повече митът, че кандидатът е непартиен при местни избори започва да отстъпва. Все повече аргументът партиен мажоритарен кандидат набира скорост”. Това коментира в предаването „Събуди се и гласувай” политическият психолог проф. Антоанета Христова.

На това мнение е и политологът доц. Татяна Буруджиева. Според нея един от дефектите е опитът да се излезе от политическото в дебатите и въобще. „Политическото е онова, което липсва в нашето общество”, категорична бе тя.

„Стремежът е да спечелиш повече избиратели, отколкото има една партия. Хората са уморени от физиономии и личности, а не от политики. Но повечето граждани не е нужно да .Колкото повече сериозни кандидати има, толкова повече енергия ще показват хората, за да ги подкрепят”, допълни доц. Буруджиева.  

 „Има една първична умора. В голяма степен интригата е дали ще има промяна в статуквото в големите градове”, коментира проф. Христова.

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.