„Тя е един обективен прочит на моя живот", каза тя

„Предполагам, че читателите имат какво да научат от мемоарната книга за моя живот, защото много хора изопачават историята и представят нещата не такива, каквито са били”. Това каза Анастасия Мозер за книгата „Щрихи от един живот в трудно време", събрала спомените й.

„Тази книга е един обективен прочит на моя живот и съм благодарна на г-н Гаджев, който се зае да бъде мотора за тази книга”, каза още тя.

Анастасия Мозер: За демокрацията трябва да се борим

„Хубаво е да има много погледи над дадено време и дадена епоха, за да може читателят да си направи своето заключение. За жалост, у нас има много промити мозъци от комунистическата пропаганда”, каза Мозер.

„Нещата са се променили. С промяната на собствеността искам да вярвам, че са се променили към добро. Бих се учудила, ако утре нещата се върнат така, както бяха”, коментира тя.

"Емблемата на прехода" Анастасия Мозер

„Аз лично не бих коментирал Прехода, защото за мен той е завършен изцяло, защото най-съществената част е именно промяната на собствеността. Когато у нас се установи към 70% частна собственост, тогава България можеше успешно да кандидатства за т.нар. европейски структури. Без частна собственост е немислимо. Днес, когато България има някакъв стабилитет, той се основава на това, че има частна собственост”, каза авторът на книгата „Щрихи от един живот в трудно време" Драголюб Гаджев.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.