Същевременно се увеличава броят на жертвите на природния катаклизъм

100 семейни палатки, 1000 вълнени одеяла, 1000 възглавници и още толкова комплекта спално бельо, както и 100 броя семейни хигиенни пакети. Това е помощта, която Българският червен кръст предоставя на Албания след силното земетресение тази седмица. Същевременно местните власти съобщават, че броят на жертвите продължава да се увеличава. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От БЧК съобщават, че са в непрекъснат контакт с Албанския Червен кръст АЧК и с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец.

Броят на жертвите след земетресението в Албания расте

Екипи на Албанския Червен кръст оказват първа помощ и психологична подкрепа на пострадалите в Дуръс и Туман, най-тежко засегнатите райони от земетресението.

БЧК продължава да следи ситуацията в Албания и при необходимост е в готовност за последващо подпомагане и изпращане на издирвателни екипи с кучета на Планинската спасителна служба.

Хуманитарната помощ, предоставена от БЧК, ще бъде транспортирана до Албания заедно с помощта, отпусната от българската държава, в знак на солидарност с нуждаещите се от подкрепа в Албания.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.