„Обединена Европа е единственият начин, чрез който България може да си защити интересите“, категоричен е бившият премиер

Бившият министър –председател и последен български монарх Симеон Сакскобургготски е категоричен, че обединена Европа е единственият начин България да може да защитава интересите си.

Сакскобургготски беше домакин на кръгла маса под надслов  „Европа без стени - либерален поглед”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Обединена ли е Европа 30 години след падането на Берлинската стена? Помним ли историята и учим ли се от грешките си на стария континент- отговорите на тези въпроси бяха акцентът на кръглата маса във “Врана”. А домакинът на събитието беше категоричен- Европа и Европейския съюз, макар и с редица недостатъци, са нашето бъдеще.

Спряха делото за двореца „Врана”

“Подчертавам,  че Европа - обединена Европа, е единствения начин, в който да може и България да си защити интересите. Мисля, че целта на ЕС е да се разшири поне в границите на Eвропа и с това страни като Aлбания и Северна Македония или Босна естествено, че принадлежат към тази общност”, категоричен е Сакскобургготски.

А в условията на демокрация, колкото и да е безалтернативен Европейският съюз –популизмът често взима превес в политическия живот на държавите  и от бившия соцлагер.

„Образованието е това, което може да възпре популизма, а популизмът е общото име на бедите, на които ние всички сме жертва”, смята Соломон Паси.

Кирил Сакскобургготски е сред 50-те най-желани ергени във Великобритания

„А за да не се вторачваме в бедите, трябва да гледаме напред към възможностите за развитие”, категорична е и бившият вицепремиер в кабинета „Сакскобургготски” Лидия Шулева.

„В автомобила предното стъкло е огромно, а задното е малко. Стига сме гледали в задното стъкло, гледайте напред. Само това ще ни помогнем да се утвърдим като държава, способна да спомогне за собственото си бъдеще”, добави тя.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.