Можете да прекарате чудесно времето си в курорта, дори без да да излизате от хотела

Ослепително бели ски писти и лифтове през деня, последвани вечерта от бански старец, капама и хубаво вино до камината в уютна механа – това обикновено е представата за Банско. И, разбира се, тази мечтана почивка е реална и напълно осъществима, но курортът в полите на Пирин вече не е само това. Спа хотел в Банско прави града отлична дестинация за всички, бягащи от ежедневния градски стрес, за хора, търсещи решение на здравословен проблем или просто за онези, които искат да се поглезят в условията на петзвезден лукс.

Пристигайки в Банско туристът попада в място с неповторимо историческо и архитектурно наследство, с величествена природа, уникална атмосфера и дружелюбни хора. Градът е известен зимен планински курорт, славата на който далеч надхвърля пределите на България. Той предлага отлични условия и за отдих през лятото.  Новите възможности за спа обаче разбиват клишето, че градът е специализиран курорт само за ски и туризъм.

Наличието на спа център дава възможност за пълноценен отдих, комбинирайки планински спортове и здравословни и приятни процедури. Какво по-голяма блаженство от това, след екстремните преживявания на ски пистите или след изморителен планински преход гостите да се потопят в топлия басейн или да се насладят на масаж под ръцете на професионалисти.

Не е задължително да сте запален по ските или дългото вървене сред природата, за да изберете Банско за своята почивка. И без да излизате от хотела, може да си прекарате времето чудесно, възползвайки се от много спа чудеса. Спа зоната дава възможност на семейства или групи с разнородни интереси да почиват интересно заедно, без да влизат в спорове за приоритетните си занимания. Докато част от групата облича ски екипировката и поема към пистите или по планинските маршрути, други могат по бански и хавлии да се отправят към някой от басейните за възрастни и деца с идеалната температура 33 градуса.  Също добър и здравословен начин за прекарване на времето са сауните и парните бани. А любителите на джакузито могат да се отдадат на съвършен безметежен релакс.

Когато пък се загреете достатъчно, за да не ви липсва студът навън (ако сте на почивка през зимата), в спа центъра има и ледена стая. В нея може да се почувствате почти като на ски пистите – тя е с отрицателна температура до –18 градуса, има дори и снежинки, които полепват по тялото. Това е иновативно преживяване, което предоставят само най-модерните спа центрове. Ползва се след сауна, но за разлика от контрастните басейни и душове, охлаждащият ефект в тази ледена стая е много по-щадящ за организма, защото въздухът е сух и студът не се усеща толкова силно. С това чудесата не свършват. В Банско не просто се правят процедури. Тук има направо СПА ритуали, които в никакъв случай не са за изпускане, като съчетанието на  ориенталски пилинг, класически масаж и маска за лице или пък много полезната и приятна комбинация от перлено-вихров масаж, класически масаж и маска за лице. В зоната за релакс с помощта на вертикален солариум от най-висок клас може да се придобие шоколадов тен дори през зимата, без да излизате навън. Апаратът допуска до тялото само полезните алфа-лъчи, които предизвикват равномерно потъмняване на кожата.

Спа процедурите, освен че са оръжие срещу стреса и помагат за по-добро здраве, са и съюзник на красотата като подхранват кожата и я подмладяват. Те например отстраняват  мъртвите клетки, ревитализират кожата и я изглаждат. Различни етерични масла като жасмин, папая и кокос стимулират клетъчната обмяна на веществата и изравнява неравностите, като кожата става изключително нежна и сияйна.

В съчетание с планинския въздух и условията за ски и туризъм Банско вече предлага възможност да инвестирате в здравето си с помощта на невероятно разнообразие от спа процедури в луксозна обстановка под грижите на висококвалифицирани специалисти.