Всеки може да дари средства за кампанията със SMS на кратък номер 1117, с телефонно обаждане или банков превод

За 17-та поредна година "Българската Коледа" подпомага децата, които се борят с тежки заболявания в битката им за пълноценен живот. Такъв е случаят и с 4-годишнaта Сиана от Добрич. Тя е с вродена аномалия, която се среща при едно на 100 000 деца. Момиченцето има луксация на коленете, която води до тежки деформации на тибиите. 

Първите три години след поставянето на диагнозата семейството се среща с множество ортопеди. Проф. Димитър Райков от Варна ги обнадеждава, че има решение на проблема им, но се налага операция, която не може да се извърши у нас.

 

 

“Разбрахме, че след като детето навърши 2,5 г., трябва да му бъде направена спешна интервенция в рамките на 6 месеца. Потърсихме мнение и от друга държава – Германия”, споделя башата на Сиана Живко Димитров.

Родителите кандидатстват за финансиране от Фонда за лечение на деца в чужбина и получават одобрение и помощ от държавата. И така 2018 г. момиченцето претърпява две сериозни операции, които за щастие са успешни.

Заради бързия растеж на крачетата на Сиана обаче се налага регулиране на ортезите, с които тя се движи постоянно. Средствата, както за операциите, така и за това посещение в немската клиника, са непосилни за семейството и на помощ идва „Българската Коледа”.

Всеки може да изрази своята съпричастност със SMS на кратък номер 1117, с телефонно обаждане или с банков превод. Начините са описани на интернет страницата на Президенството.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.