Въпреки че самата тя има нужда от помощ, оказва такава и на други хора

Маргарита Драганова е 71-годишна жена – мила, интелигентна, помагаща на другите, въпреки че самата тя има нужда от подкрепа. Маргото, както я знаят всички, е клошар, живее до бул. „Ломско шосе” в столичния квартал „Надежда”.

Възрастната жена споделя, че няма по-големи проблеми от здравословните и от това човек да е на улицата вместо да има спокойни старини. Марго няма семейство и роднини. „Така съм като едно самотно дърво, брулено от вятъра и удряно от гръм в някаква пустош”, споделя тя.

Добър човек й позволил да ползва стаята му през нощта, но в нея няма ток и вода. „Топля се с три китеника и един юрган. Когато е по-студено и с яке. Хората ми дават храна. Тука нямам оплакване”, разказва възрастната жена.

Тя е на мнение, че никой не е застрахован от това да остане на улицата. Споделя, че останала без дом, след като я измамили с продажбата на апартамента й. След това започва „ходенето й по мъката”.

Разказва, че би се съгласила да иде в старчески дом, но нямало да я приемат с диагнозата, която са й поставили лекари. „Психопатия невроза. Лежах половин година в Курило. Имах меланхолия, не ми се живееше. Бях на 25 години, когато ми я поставиха”, уточнява Марго.

Въпреки лошата си съдба тя продължава да вярва, че хората са добри. „Не сме лоши хората. Добронамерени сме”, казва 71-годишната жена. А иначе Марго няма къде да прекара тази зима.

Ако някой иска и има възможност да й помогне, може да се свърже с предаването „Събуди се” на имейл wakeup@ntv.bg