„Факт е, че таекуондо играе ролята на един изключително любим дипломат", каза Бинев

Преди дни председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев бе избран за вицепрезидент на Професионалната световна таекуондо федерация. Изборът му е абсолютен прецедент, тъй като Бинев е първият некореец, приет и издигнат на най-високо ръководно ниво.

Слави Бинев: Целта ми е България да се превърне в центъра на таекуондо в Европа

„Това е една от най-важните организациите в системата на таекуондо. Тя е разделена на няколко много специални бранша. Един от тях е ку ки лон. Това е централата, която е пазителят на тайните и на това таекуондо да остане изкуство. Благодарение на неговата спортна форма, то се превърна предимно в спорт. Това се вижда и в отношенията между състезателите – нещо, на което и треньорите обръщат внимание. Трябва обаче да се върне и частта, в която това е изкуство, култура и начин на живот”, каза Слави Бинев.

Запитан на какво се дължи изборът му за вицепрезидент на Професионалната световна таекуондо федерация, той отговори: „В последните 3 години ние наистина направихме един изключителен скок, който ако човек се опита да предвещае какво ще се случи, се очаква наистина нашите успехи да бъдат все по-големи и по-големи. В последните години постигнахме всички жалони, които си бяхме поставили пред нас и всички видяха, че се работи в правилната посока”.

Президентът на Световната таекуондо федерация с поздравителен адрес до NOVA

„Факт е, че таекуондо играе ролята на един изключително любим дипломат. То винаги е било свързано с Корея и корейската култура. До голяма степен изборът е едно послание към политическата активност към България и работата ни с Корея”, посочи още Слави Бинев.

Целия разговор гледайте във видеото.