Тя е категорична, че вотът на недоверие няма да е успешен

„Емил Димитров става министър в една драматична ситуация за сектора. Надявам се експертите в министерството да го подкрепят. Той ще бъде обграден от хора, които разбират материята”. Това коментира в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” депутатът и член на правната комисия в парламента Десислава Атанасова.

"Не може да се отрече, че криза в Перник има. Но по-важно е, че се вземат управленски решения в пълен синхрон между местната и изпълнителната власт", заяви народният представител. 

ОФИЦИАЛНО: Емил Димитров–Ревизоро е новият екоминистър

Тя бе категорична, че вотът на недоверие, който опозицията обмисля, няма да бъде успешен. „Винаги в началото на годината опозицията започва с вот на недоверие към управляващите. Това е нормална парламентарна практика. Управлението е стабилно и това би се потвърдило следващата седмица, когато се гласува вотът на недоверие. Хората искат стабилност, искат растеж, искат по-добри доходи”, каза Атанасова. 

Според нея БСП в момента има и допълнителен мотив за вота - предстоящия пленум. Това била и причината за активността на лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Гласуват оставката на Нено Димов и избора на Емил Димитров - Ревизоро за нов екоминистър

Тя коментира и съмненията за източването на Здравната каса. Те бяха породени от новината, че НЗОК плаща 150 и 1050 лв. за едно и също лекарство, предписвано в различни болници. Народният представител припомни, че по време на мандата й като здравен министър е предложила промени в Закона за лекарствените средства за хуманната медицина. Атанасова бе категорична, че ако има данни за източване на Касата, компетентните органи ще се произнесат.

Целия разговор гледайте във видеото