Чакам да ме призоват, ако ме призоват, заяви бизнесменът

Акция на Спецпрокуратурата и МВР на няколко адреса в София. От рано сутринта проверяващи влязоха в офиси на „Нове холдинг” - фирмата на бизнесмена Васил Божков, в офис на „Националната лотария” и в Държавната комисия по хазарта. По информация на NOVA, има вече задържани служители на тази комисия.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Акцията се провежда само дни, след като Държавната финансова инспекция изнесе данни за разлики в облагането на частната лотария и държавното тото.

 

 

Колко са задържаните в Комисията по хазарта и на какви длъжности, все още не е ясно. Акцията започна рано сутринта. На място бяха полиция и представители на прокуратурата. До преди час полицаи непрекъснато изкарваха хора от сградата. Предполага се, че са служители на Комисията. Те са отвеждани с полицейски автомобили.

Видео: БГНЕС

Борисов към феновете на „Левски“: Акциите трябва да са при вас (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дали са задържани, или просто са откарани за разпит не може да се каже. Това, което научи NOVA, е, че сред тези хора е и шефът на Комисията Александър Георгиев.

Началникът по контрола на комисията Тодор Марков обясни пред медии, че все още не знае дали е задържан, или отведен за разпит.

Божков на среща с фенове на „Левски”

На място бе и ръководителят на специализираната прокуратура Димитър Петров, който си тръгна без коментар.

Над 3 часа и половина продължава спецакцията в сградата на „Националната лотария”. На място са полицаи и прокурори, проверяват се документи.

 

„Чакам да ме призоват, ако ме призоват. Нямам информация какво се случва. Нито съм престъпник, нито се крия, нито има за какво да са тези акции”, заяви Божков пред NOVA.

Феновете на „Левски” проведоха извънредна среща

Според друга информация, дясната ръка на Васил Божков – Георги Попов, се издирва.

 

Обиски се извършват и в офисите на „Нове холдинг”.  В 8,30 часа служители на прокуратурата, полицията и ДАНС. До момента не е даден коментар, никой не е излизал и то сградата на улица „Московска”.

По неофициална информация се претърсва и бивша резиденция в парк „Витоша“, за която също се смята, че е свързана с Божков. 

Видео: БГНЕС

Очаквайте подробности!

Репортери: Ивелина Николова, Добромир Николов, Владислава Тричкова