Назначена е проверка по случая

Родители от луковит твърдят, че синът им е бит с пръчка от учителка, защото пил вода в час.  Случаят е от преди ден. Регионалното управление на образованието е започнало проверка по случая.

Преди ден детето на Славчо Славчев се прибира от училище с рана на главата.  На родителите си казва, че е бит от учителката на 4 клас. “Влезе в стаята и започна да реве. Каза ми: „Тате, госпожата ме би с пръчка по главата, ръцете и по краката, че съм пил вода в клас!”, каза бащата на потърпевшото дете Славчев.

Бит ли е третокласник, защото пишел бавно?

„Пиех си вода, тя дойде и започна да ме удря. Каза ми, че не иска лигльовци и те трябва веднага да си тръгват”, казва детето.

Полицията и прокуратурата разследват случай на домашно насилие над дете в Габрово

Посочената учителка е била в този клас по заместване. Божидарка Димитрова е бивш директор на началното училище с 40-годишен стаж. Сега е пенсионер. Отрича да е докосвала четвъртокласника.

“Ученикът се движеше в класната стая. Направих му забележка. Застана на средата на стаята с шише с вода. Започна да си сипва. Всички гледат него, а не мен. Тези твърдения са неоснователни и неверни. В училището има 32 камери и ще установи, че аз детето не съм го докосвала въобще”, коментира учителят Божидарка Димитрова.

Белегът на детето по главата бил от сбиване с друг ученик, твърдят от училището. Оказва се, обаче, че в този ден камерата в класната стая не е работила.“В класните стаи не ги пускаме, защото трябва да имаме информирано съгласие от родителите да се снимат децата. Пускаме ги само за външното оценяване”, каза още зам.-директорът Началното училище Светозара Теодосиева.

Пореден случай на насилие над дете в ясла

От Регионалното управление на образованието са назначили проверка. Проверката се очаква да приключи до няколко дни.