Походът за климата, предвиден да се проведе в Париж, беше анулиран

Походът за климата, предвиден да се проведе в Париж утре, беше анулиран заради епидемията от коронавируса. За днес в Париж бяха предвидени също прояви на екоактивисти по призива на младежкото движение "Петъци за климата", но те също бяха анулирани, предаде БТА.

В Ирландия здравните власти планират да оборудват допълнителни стационари за лечение на заразени с новия коронавирус в хотели, студентски общежития, а също и казарми. В британската столица Лондон все повече рафтове на супермаркетите се изпразват, тъй като хората се втурнаха да купуват макаронени изделия, тоалетна хартия, брашно и замразени храни, след като британското правителство разпореди хората със симптоми на коронавируса да се самоизолират.

МВнР повиши нивото на риска за пътуване до 12 държави

Шефове на вериги от супермаркети призовават хората да не изпадат паника и казват, че имат необходимите стоки в наличност. Същевременно британското правителство трябваше да отговарят на въпроси защо не е взело по-строги мерки срещу епидемията от коронавируса подобно на много други страни. Премиерът Борис Джонсън защити подхода си, като каза, че правителството следва съветите на учените и ще направи правилното нещо, когато настъпи правилният момент.

България в извънредно положение за 1 месец

В Армения заради заплахата от коронавируса депутатите в парламента минаха на режим на дистанционна работа. Украинското правителство в излъчвано по телевизията заседание реши да забрани на хората, регистрирани като живущи в контролираните от проруските сепаратисти територии в източния район Донбас да влизат в контролираните от правителството украински райони заради заплахата от коронавируса. По-късно днес националният Съвет за сигурност и отбраната, председателстван от украинския президент Володимир Зеленски ще се събере, за да реши кои пропускателни пунктове със страни от ЕС ще бъдат затворени заради коронавируса и кога ще стане това.

Терористичната организация ИДИЛ също се страхува от новия коронавирус и дава указания на бойците си как да се пазят от него. На ИДИЛ се правят препоръки срещу епидемията, включващи да се избяга пътуване до засегнати страни и доближаването до болни хора. В публикацията коронавирусът не е споменат директно, но препоръките са като тези, направени от Световната здравна организация във връзка с него, а именно закриване на устата при кашляне и кихане и миене на ръцете преди хранене. В края на публикацията привържениците на ИД са призовани "да се доверяват и уповават на Аллах".

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК