Проверката започнала след различни публикации в медиите

Софийската градска прокуратура проверява действията на общината за предприетите противоепидемични мерки в ромските квартали. Проверката започнала след различни публикации в медиите, става ясно от прессъобщение на държавното обвинение.

От кмета е изискана информация и за мерките по повод големите групи българи, завърнали се от рискови държави и неспазващи задължителната карантина.

МВР с контролно-пропускателни пунктове в ромските махали

Изискан е писмен доклад относно дейностите, предвидени по предотвратяване на събиране на множество хора на едно място и съответно предпазването им от евентуални контакти помежду им.
Прокуратурата е изискала и информация за поставянето на термокамери и осигуряване на предпазни маски, очила и защитни облекла при необходимост, както и за наличие на медиаторски групи, които да разясняват сред гражданите от този етнос високата степен на обществена опасност от зараза с коронавирус.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП