Отвори се така нареченият прозорец за възрастните хора

От днес до края на извънредното положение са в сила и строги мерки при пазаруването. Отваря се така нареченият прозорец за възрастните хора.

НОВА МЯРКА: Забраняват се разходките в паркове и градини

Още от рано тази сутрин опашки се извиха пред големите търговски вериги, предимно от хора над 60 години. Имаше обаче и изключения от неразбрали за новите мерки. 

„Това, което правим, когато видим млад човек е да го информираме, защото не знаят. Днес основно ще информираме. Ако видим човек под 60 години, го молим да дойде след 10:30. На този етап разчитаме на отговорността на хората”, посочи мениджърът на хранителна верига Диана Димова.

Затварят областните градове, ще се минава през КПП-та (ОБЗОР)

Възрастните хора не са ограничени и могат да влизат в магазините през целия ден. Забраната  е за младите. Експерти обаче препоръчват хората над 60 г. да спазват часовете, определени само за тях - от 8:30 до 10:30.

Репортер: Мариана Торманова

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!