Те показват на екрана на устройството каква е температурата на тялото

Създадоха нов тип преносими термокамери, които да се включват към мобилния телефон. Така те показват на екрана на устройството нагледно каква е температурата на тялото.
Термокамерите все още не се използват за медицински цели, а инженерите работят по подобрението на мобилно приложение, което да прави пълна диагностика на човека.

Анонимни търговци продават тестове за COVID-19 в интернет (ВИДЕО)

„Термокамерата е по-умен терморетър. Тя намира какви са температурните отклонения в различни зони на тялото. Когато има възпалителен процес, кръвта се пренасочва към съответното място в тялото. Подобно приложение ще ни помогне да разберем, че е време да посетим лекар. Изобретението не е скенер или ренген, но дава по-ясна представа от обикновеното мерене на температура “, заяви Георги Къдрев, управител на компания за разпознаване на изображения.

Повече гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП