Според експерти те са най-уязвимата част от обществото

Турска благотворителна организация предлага бездомните да бъдат взети под карантина като превенция срещу разпространението на коронавируса.

Сдружението „Корбада Тузун Олсун“ е подготвило план за действие за защита срещу пандемията от коронавирус на най-уязвимата част от обществото - бездомните хора, съобщава Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС.

ЕС дава 140 млн. евро за разработване на ваксина (ВИДЕО)

Според доклада на организацията, тези които живеят на улицата, трябва да бъдат поставени под карантина, а на хората със симптоми на заразяване да им бъдат раздадени маски и ръкавици.

Експерти от благотворителната организация са изследвали положението на бездомните в различни държави и са установили, че като цяло липсва специален план за превенция.

Нови 12 случая на COVID-19 у нас, общият брой заболели е 276 (ВИДЕО)

Сдружението обръща внимание, че на улицата живеят много възрастни хора, чийто имунитет е слаб поради начина им на живот и рискът от смърт при тях е по-висок.

Разработката отчита ситуацията на бездомните и уточнява как може да се постигне социална изолация сред тях.

Подчертава се, че стратегическият план е изготвен на базата на натрупания опит в областта на работата с бездомни и включва становищата на институции и здравни организации, работещи в тази област. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО