В периода от 5 до 25 март средното ниво на азотен диоксид е спаднало значително

Въведените ограничения за придвижване и различни дейности заради коронавируса намалиха замърсяването на въздуха в цяла Европа, показват сателитни снимки. В периода от 5 до 25 март средното ниво на азотен диоксид е спаднало значително, съобщава БГНЕС.

Спад на новите случаи на COVID-19 в Китай

Изхвърлянето на азотен диоксид в големи градове като Брюксел, Париж, Мадрид, Милано и Франкфурт е намаляло в сравнение със същия период на миналата година. Това съвпада с въведените ограничителни мерки на пътния трафик и намаленото производство на предприятията, които изхвърлят вредни газове.

По данни на Европейската агенция за околна среда хората, които живеят в градове със замърсен въздух, имат по-слаба имунна система и, съответно, са изложени на по-голям риск от заразяване с COVID-19.

Какви са щетите за българския туризъм от COVID-19?

През февруари, когато правителството на Китай въведе строги ограничения за придвижване като мярка срещу разпространението на коронавируса, беше забелязано намаляване на замърсяването в градовете.

Замърсяването на въздуха причинява всяка година преждевременна смърт на около 400 000 човека в Европа. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП