Темата коментират Атанас Димитров и Бранимир Миланов от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, КРИБ

„В сферата на хотелиерството и ресторантьорството има заети около 500 000 работещи. Към момента нямаме информация за масово съкращаване и напускане на хора. Нашата индустрия действително е най-тежко засегната от кризата с COVID-19“. Това заяви Бранимир Миланов от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, КРИБ.

Той уточни, че В момента на практика хотелите и ресторантите не работят. Хотелите имат право да го правят, но това не се случва, тъй като не съществува туризъм“, каза още той.

Васил Велев: Не искаме повече пари, а ремонт на закона

„Няма човек, който да не иска да си задържи персонала. Причината е, че и без това в тази индустрия имаме липса на кадри“, категоричен бе той.

Бранимир Миланов коментира, че предложението „60 на 40“ е неработещо. „Това е така, защото тези „40“ не са 40%, а по-скоро 75%, тъй като трябва да се плаща освен част от заплатата и допълнителни осигуровки и т.н. При неработеща индустрия това няма как да стане“, посочи той.

Бизнесът подкрепя частично държавните мерки, но трябват промени

„Не мисля, че има опасност работодателят да получи пари от държавата, но да не ги преведе на работника. Към настоящия момент дейстивията ни са насочени изцяло към подкрепа на нашите служители“, заяви Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, КРИБ.

„Важно е да се отбележи, че ние не желаем само финансова помощ или компенсация. Ние искаме само в настоящия момент, когато не извършваме стопанска дейност, да не трупаме разходи“, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП