Спешни пациенти се приемат след преминаване на процедури за предотвратяване на зарази

Доскорошният епицентър на заразата с коронавируса - китайският град Ухан, бавно се възстановява. Повече от 60 болнични заведения там са подновили вече работа и посрещат пациенти с оплаквания, различни от коронавирус.

Спешните пациенти и тези с хронични заболявания се приемат от доктор, само след преминаване на стриктни процедури за предотвратяване на зарази. Броят на заразените с новия коронавирус в Китай нарасна през изтеклото денонощие с 36, от които 35 са пристигнали от чужбина.

Разпространението на COVID-19 по света продължава (ОБЗОР)

"Пациентите могат да търсят медицинска помощ и да им бъде назначено лечение чрез интернет. Ако проблемите не могат да бъдат разрешени онлайн, те могат спокойно да дойдат в болницата", каза зам.-директорът на Първа болница в Ухан.

СЗО: 92 % от заболелите от COVD-19 в Китай са излекувани

"Като човек, който е преживял всичко това в Ухан искам да кажа на всички – не изпадайте в паника пред болестта. Трябва просто да нагласите състоянието на духа", каза още жителят на Ухан Ху Йонг.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП