Лекарите в града излязоха с позиция

По време на редовния брифинг в сряда се чуха изказвания, че има скриване на пациенти, заразени с коронавирус. Това наложи спешно тестуване на 50 души в града. Лекарите в курорта твърдят, че не са прикривали случаи на болни от COVID-19. 

Общо 412 души с коронавирус у нас, заразата стигна и Русе

„Чувстваме се много обидени. Мисля, че генералът трябва да ни се извини лично. В условията на барикада ние понесохме цялата тежест да преглеждаме пациенти, които нямаме право да изпратим извън Банско. Справихме се много добре. Питам защо човекът, който е подал информацията, не застана и не каза, каквото знае. В понеделник идваха от РЗИ. Правили сме общо 21 теста за COVID-19“, каза д-р Нели Дузманчина. 

Защо две седмици не изследват контактен на заразени с COVID-19? (ВИДЕО)

Тя разказа, че е имало влошен пациент. „Опитах се да вкарам момчето в болница, но процедурата беше много тежка. Той имаше пневмония. И все пак успях да го изпратя в лечебно заведение“ , поясни докторката.

БОРБАТА С COVID-19: Разказ от първо лице на български анастезиолог в Германия

„Никой не ни е искал информация за съмнителни случаи. Нямахме лаборатория, нито рентген. Бяхме в изолация. Имаше сериозни случаи, които се нуждаеха от специализирана помощ. Имаше хора, които сами искаха да се тестват, но нямаше как. Бяхме инструктирани по-леките случаи да се лекуват вкъщи, а ако някой е много зле, да се транспортира с линейка. Не знаехме какво лекуваме – грип или коронавирус“, заяви д-р Кадева.

Началникът на щаба отговори, че обвинения не е имало към никого. „Информацията беше, че имаме данни, че има хора със симптоматика, които не са подавани. За двуседмичния период на карантината в Банско имаме една група бременни, които са дадени за изследване и нищо повече. Не съм обвинил абсолютно никого", заяви генерал Мутафчийски.

Повече гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП