Вижте какво разказа д-р Борис Таблов

„Чакането свърши. Днес се наложи да извърша първата си интубация в COVID интензивното отделение, в което работя. Битката започна“. Тази изповед направи чрез пост във Facebook един български лекар, работещ в германска болница. Той описа кратко как един медик минава през пандемията и кое му дава кураж всеки ден да се впуска в борбата.

В БИТКАТА С COVID-19: Разказ на български лекар за ужаса във Франция (ВИДЕО)

Анестезиолог-реаниматорите са хората на бариерата между земята и небето - така д-р Таблов описва професията си. Работи в провинция Бранденбург и е част от екип старши спешни лекари, които са на първата линия при масови кататрофи и бедствия. В 18-годишната си практика е виждал какво ли не, но сега признава, че борбата с COVID-19 пречупва хладнокръвието му.

„В душата на всеки медик в момента има много неизвестни. Ще мога ли да помогна на пациента, ще мога ли да предпазя себе си от всички рискове, ще се разболея ли аз самият? Ако се разболея, колко тежко ще се разболея? Защото никой лекар не е застрахован, че в утрешния ден няма самият той да стане пациент“, казва д-р Борис Таблов.

Има народен представител с коронавирус (ВИДЕО)

В цялата провинция Бранденбург има 1 000 болни от коронавирус и само 4 смъртни случая до този момент. Болницата, в която д-р Таблов работи, все още не е запълнила капацитета си. До този момент в неговото отделение има само един болен от COVID-19. Налага се да бъде интубиран точно в негова смяна.

 

 

„Беше си някаква форма на предизвикателство. Аз бях дежурен в така нареченото COVID-19  интензивно отделение и се наложи на осъществим интубацията, тоест поставяне на изкуствена тръба в трахеята, за да може след това, с дихателен апарат, да подпомогнем функцията на белия дроб“, разказва д-р Таблов.

Повече по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си