Държавата е една от най-тежко засегнатите от коронавируса в Европа

Мария Попова е реаниматор във Франция, която е една от най-тежко засегнатите от коронавируса държави в Европа. Българката оставя децата и внуците си и заминава за Сарегман, за да спасява човешки животи. 80 % от леглата в местната болница са заети от заразени с COVID-19.

Обявиха гратисен период за маските (ВИДЕО)

„По-голямата част от болните са с дихателна недостатъчност. Има и такива с придружаващи заболявания“, разказа лекарката.

Заразата плъзва от сбирка на евангелисти в град, който се намира на швейцарската граница.

„Били са се събрали около 2500 души. Сред тях имало и заразени. Били са в църквата 6 дни заедно. След това си тръгват и разпространяват инфекцията. Заразиха и нас след време. Имаше много инфектирани лекари“, каза още Попова.

Случаите на COVID-19 у нас са вече 379, заразата стигна и Силистра (ВИДЕО)

Заради препълнените болници част от пациентите се транспортират в съседни държави.

„При нас е като на война. Всеки ден идват стотици хора. Няма място“, каза още докторът.

Попова вярва, че ще се справим със заразата. „Искам да си дойда в България и да прегърна децата и внуците си“, каза през сълзи докторката.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП