Петя Златарева е проверила в общината дали могат да ѝ предоставят общинско жилище

Жена от Кърджали и синът й всеки момент ще останат на улицата без храна заради липсата на доходи. Семейството търси помощ, защото на този етап нито общината, нито държавата може да им помогне.

След месеци без доходи, през февруари Петя Златарева започнала работа в пицария, но дни по-късно отново остава без доходи. „През март съм взела заплата 383,48 лева. Синът ми е с голяма херния, която е като футболна топка и не може да работи, мен ме пуснаха в неплатен отпуск”, обясни тя.

Семейство с две деца остана на улицата по време на пандемията

След като не успяват да си платят наема два поредни месеца, сега двамата са напът да останат на улицата. „Дойде хазяинът и каза да освободим жилището. Няма къде да отидем“, обясни майката.

Петя е попитала в Община Кърджали дали няма вариант да ги настанят временно в общинско жилище. От там обаче обясняват, че за това има процедура. Имало и много чакащи.

Вълна от съпричастност за семейството, останало без покрив във Враца (ВИДЕО)

Жената подала и молба за еднократна помощ в "Социално подпомагане". „Всеки български гражданин има право да кандидатства за нужди, породени от здравословен, битов, социален характер и тази помощ е по преценка на социалния работник”, коментира Росица Стоянова, директор "Социално подпомагане" - Кърджали. Дори и да бъде одобрена, Петя може да получи еднократна помощ след месец. Семейството се надява някой да им помогне било то с пари за наема, с покрив или с възможност да започнат някаква работа.

Репортер: Димитър Иванов

Ако искате да помогнете на семейството, може да го направите по банков път: 

BG05STSA93000022797910

Георги Георгиев Гогов

Банка ДСК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.