Това съобщиха от Община Ямбол

Две медицински сестри от Инфекциозното отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински“ - Сливен ще помагат на своите колеги от МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Ямбол в борбата COVID-19, съобщават от пресцентъра на общината.

„Признателен съм, че те се отзоваха. Вярвам, че Ямбол и Сливен имат общо бъдеще и оценям подкрепата, която получаваме в този тежък момент,“ каза кметът.

Медицинските сестри идват в Ямбол навръх международния ден на сестринството. Денят е прокламиран в чест на годишнината от рождението на първата медицинска сестра Флорънс Найтингейл (1820 – 1910).

През 1912 г. Лигата на Международния Червен кръст и Червен полумесец учредява медал на нейно име, който и до днес е най-почетната и висша награда за медицинските сестри по целия свят. Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански честити празника на всички медицински сестри, които изпълняват тежките задължения на своята благородна професия в трудните условия на пандемия, с пожелание да бъдат здрави, все така всеотдайни и смели.

По информация на заместник-директора на МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Ямбол, д-р Валентин Вълчев, обстановката в болницата към момента е спокойна.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.