Според него до приключването на следващата година икономиката ще се възстанови до нивата от края на 2019 г.

До приключването на следващата година икономиката ще се възстанови до нивата от края на 2019 г. Дотогава обаче ще има доста социални сътресения, нови безработни и още хора без доходи. Това заяви пред Диана Найденова в предаването „Карай направо” председателят на КНСБ Пламен Димитров.

„Няма да бъде толкова плавно и лесно. От близо 180 000 регистрирани безработни в края на миналата година, сега те са над 300 000 за около 5 месеца”, допълни той.

Според Димитров има проявление на кризата в икономически план. „Започва да се появява другият ефект от затварянето на индустрии и сектори в Западна Европа. Икономиката е инерционна, работи няколко месеца и после започва да дава негативните ефекти”, каза още лидерът на КНСБ. 

„Ние оценяваме позитивно мерките, които държавата предприе в сферата на социалната политика. Първият пакет е доста сериозен – около 4 млрд. Това е една сериозна сума, която заедно с мобилизираните пари от банковата сфера достига близо 6 млрд. лева. Това е една инжекция, която отива в реалния сектор“, каза Димитров.

Цялото интервю гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.