Това решиха от Столичната община

Кризисният център за настаняване на бездомни хора в столичния квартал „Захарна фабрика" ще бъде закрит. Това решиха от Столичната община след протести на граждани. Центърът в бл. 51 в квартала ще бъде затворен, но самата му услуга ще продължи да съществува на друго място в града, съобщава БГНЕС.

Закриването на Центъра се очаква да се случи още тази година, а филиалът му в съседния блок 48 ще прекрати дейност до две години.

Жители на „Захарна фабрика” в протестна готовност

Идеята на общината е помещението на Центъра да продължи да съществува, но в него да се извършва различна дейност - например там да бъдат настанявани жени жертви на насилие, да бъде реконструиран в старчески дом или да служи за рехабилитация.

По-рано днес протестиращи срещу Центъра се събраха пред сградата на Столичната община, след като през декември миналата година от общината им обещаха закриването на услугата в квартала, но това така и не се случи.

Кой се грижи за бездомните хора по време на пандемията?

Това бе пореден протест на жители на „Захарна фабрика", след като преди две седмици бе удовлетворено искането им в квартала да не бъдат настанявани жители от Виетнамските общежития.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си