Съставени са 19 акта и 10 фиша за установени нарушения

8 души са задържани при специализирана полицейска акция във Видинско. Това съобщиха от ОД на МВР.  Операцията се е провела на територията на селата Медовница и Гара Орешец.

Шест контролно-пропускателни пункта са били поставени на входно-изходните точки на двете села. В акцията са участвали служители от районните управления в Белоградчик и Видин, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и Зонално жандармерийско управление – Монтана.

Спецакция на прокуратуратата и ГДБОП в Старозагорско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Служителите на реда са проверили  105 моторни превозни средства и 171 лица. 15 от тях са от криминалния контингент.  Съставени са 19 акта и 10 фиша.

В частен имот в Гара Орешец полицаите открили 11,5 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. Дървесината е иззета по надлежния ред, а по случая е образувано досъдебно производство по чл.235, ал.2 от Наказателния кодекс. 

Спецоперация срещу битовата престъпност в няколко населени места (ВИДЕО)

В хода на операцията са образувани и две предварителни проверки - за държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол и за съхранение на незаконно добита дървесина.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.