Това е поредното дарение от депутата

Даренията и след карантината продължават. Този път към болница „Света Екатерина”, която получава две нови линейки на стойност близо 264 хиляди лева от фирма "Интръст" на депутата Делян Пеевски.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Двете нови линейки не пристигат пред болница „Света Екатерина” самоцелно. Закупени и доставени са след личен призив на директора на болницата професор Генчо Начев, който по-рано заяви нуждата автопаркът да се допълни:

„Ние обявихме конкурс за 4 линейки. Благодарение на това дарение и още 1-на, която ще получим, всъщност ние задоволяваме нуждата си от линейки. Защото иначе парка не е малък като брой, но те са амортизирани. На повече от 15-20 години са, на повече от 500 хиляди километра. И съответно такава стара техника носи риска да остави болния на пътя, а това не можем да си го позволим. Изразявам своята лична благодарност към дарителя”, заяви проф. Генчо Начев.

Дарителят е депутатътт от ДПС Делян Пеевски, през дружеството „Интръст”, което даде близо 6 милиона лева в битката срещу COVID-19. За да помагат пълноценно на пациентите на кардиологичната болница, линейките са напълно оборудвани и пригодени именно за такива болни:

„Линейките са оборудвани с пълна кардиология и при нужда за пациента може да се качи и да се транспортира до клиниката. Най-важното е, че са с хидравлика и пациента се чувства комфортно да пътува”, каза Васил Захариев, гл. редактор „Телеграф”.

И още едно дарение  - но за Северна Македония. За там "Интръст" дари четвърт милион лева - 3 броя респиратори и 500 броя защитни облекла.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.