Улиците в градчето са пусти, десетки са под карантина

Град Сърница е известен с почивните бази около язовир Доспат. През последната седмица обаче коронавирусът превзе региона. Масово бяха отменени резервациите в хотелите и бунгалата. Жителите на бедния район, който се прехранва от туризъм и нископлатено производство, бяха обвинени, че ходели на работа болни, за да вземат надница. А районът вече се превърна в едно от огнищата на заразата в страната.

Проф. Витанов: Броят на случаите на COVID-19 може да стигне петцифрено число наесен

В Сърница не могат да преглътнат обвиненията, че хора от градчето са пиели хапчета, за да крият симптомите на коронавируса, като така са разпространили заразата в Доспат. За такива слухове разказа преди седмица кметът на Доспат Елин Радев.

Жителите на Сърница са убедени, че местните жени, които работят в цеха за играчки в Доспат, не биха рискували здравето на колежките си заради дневната надница.

Улиците в градчето са пусти, десетки жители продължават да са под карантина. Там се надяват да излезе вярна прогнозата на главния държавен здравен инспектор, който заяви, че огнището в Доспат и Сърница може да бъде овладяно за 10 дни. Липсата на туристи влияе все по-тежко на местната икономика. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК