До момента кампанията е дарила кувьози на болниците в над 20 града в страната

Инициатвата "Капачки за бъдеще" е помогнала на десетки болници в страната с медицинска апаратура и кувьози - сред тях е и тази в Елин Пелин. Благодарение на дарителската кампания, която се превърна в кауза за много българи, лечебното заведение вече разполага с нова апаратура, която ще помогне за по-добрата диагностика и лечение на малките пациенти.

Доброволци събират пластмасови бутилки в помощ на болницата в Лом (ВИДЕО)

Вече няколко дни Красимира и Кристияна са лекуват в детското отделение на лечебното заведение. Двете сестри са сред първите пациенти, които се възползват от дарената апаратура. На клиниката и нейните специалисти разчитат десетки деца в района.

Дарението идва точно навреме, защото през последните месеци всички средства на лечебното заведение били вложени в борбата срещу коронавируса.

„Нямахме възможност да насочваме средствата си в друга апаратура освен свързана с коронавируса”, каза  д-р Мая Луканова, управител на "МБАЛ - Елин Пелин" .

А днес акции по предаване на капачки се провеждат в редица градове у нас. За по-малко от две години са събрани и рециклирани над 260 000 килограма пластмаса. 

След инвестицията в кувьози за общинските болници в страната, сега средствата от капачки ще се вложат в апаратура.

Най-голямата акция по предаване на капачки ще бъде в София в началото на юли.

Репортери: Марина Малашева, Благой Бекриев

Повече гледайте във видеото.