Въпреки старта на летния туристически сезон, голяма част от хотелите все още не са отворили

Повече от половината от хотелиерите в страната обмислят намаление на цените, за да привлекат повече туристи. От бранша обаче  са на различни мнения до колко това е възможно. Каква е ситуацията с хотелите по Северното Черноморие?

Въпреки старта на летния туристически сезон, голяма част от хотелите по Черноморието все още не са отворили. Тези, които го направиха обаче са силно затруднени. Въпреки липсата на туристи от бранша смятат, че няма как да предложат сериозни отстъпки на своите клиенти.

„Цената трябва да бъде пазарна, спрямо всеки един хотел и всеки един туристически продукт. Много е трудно да правим прекалено големи отстъпки, защото изключително много разходи има един хотел и печалбата е доста минимална”, казва председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна Павлин Косев.

Атанас Карагеоргиев е сред хотелиерите, които смятат, че отстъпките, които са направени и към момента са достатъчни.

„Аз не съм привърженик на рязкото намаляване на цените, защото те и сега са достатъчно ниски и разумни. Те с нищо не се различават от предни години. Оттук нататък назад не можем да отстъпим, защото и сега работим на загуба”, казва той.

Нещо повече Атанас дори е инвестирал в нова технология за ресторанта на хотела. Целта- надява се, по този начин да реши  проблемите, свързани с коронавируса.

Въпреки затрудненията обаче от бранша са категорични - сезонът, трябва да бъде спасен.

„Хотелите, които предлагат добро качество и добър продукт, дори и без печалба, дори и нула на нула да е сезона, трябва да останат на пазара”, казва Косев.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК