Акцията не беше предварително публично оповестена

Протестиращи блокираха автомагистрала „Марица“ в района на пътния възел за село Капитан Андреево. Движението по пътните платна и в двете посоки в района на 109-ия километър, на около 4 км преди ГКПП „Капитан Андреево”, е преустановено. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 Акцията не беше предварително публично оповестена. За нея стана ясно от видеа в профила на "Отровното трио" във Facebook.

Привечер полицейски автомобили бяха разположени по пътя между Хасково и Димитровград. Патрулки имаше и по входовете и изходите на магистралата.

След като спряха движението по магистрала „Марица“ протестиращите започнаха да разпъват палатки. Образуваха се колони от автомобили. На няколко пъти полицаите се опитаха да преговарят с протестиращите и да ги убедят, да се преместят. Това обаче така и не се случи.

Демонстрантите настояват за оставки на правителството и на главния прокурор.

„Ще стоим тук до оставката на правителството на Борисов. Основният блокиран поток са турските гастарбайтери, но така се случи. Вероятно има и блокирани българи от другата страна. Всички търпим неудобства. Свободата трябва да има цена и тази цена трябва да се плати от всеки един от нас”, заяви Николай Хаджигенов от „Отровното трио”.

Пореден ден на антиправителствени протести (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Тръгнахме за Истанбул. Дойдохме тук и ни блокираха. Отивам за контролен преглед, имам аритмия. Това за нас е много гадно”, коментира един от блокираните шофьори.

Въпреки блокадата, автомобилите с болни хора бяха пропускани.

Малко преди 23 часа движението по автомагистралата беше възстановено. Полицейски екипи продължават да дежурят в района за гарантиране на обществения ред и сигурността на трафика.

Репортер: Димитър Иванов

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.