Има предвидени средства в бюджета за нови сгради, заяви градоначалникът

„Планирали сме започването на строежа на 31 нови сгради за детски градини и ясли за 2021 г. Така ще можем да разкрием 127 нови групи”. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на представянето на програмата за строителство на детски градини и ясли на територията на столицата.

„Строежът на 3 нови сгради стартира още тази година, а следващата ще започне изграждането на още 27”, уточни тя.

Нови правила за яслите и детските градини

Фандъкова заяви, че районните кметове са уведомени още преди месеци, че ще получат финансиране за изграждането на нови детски градини и ясли, когато имат избран изпълнител.

„Имаме отпуснати средства – и държавни, и общински. Планирани са  67 нови сгради, които ние реално можем да завършим до 2023 г., ако работим по план”, посочи градоначалникът.

Родители на протест заради недостига на места в детските заведения в София

По думите й това изисква големи инвестиции, но към момента финансовият разчет показва, че за строежа на нови сгради и отчуждаване на  имоти са предвидени 65 млн. лева.

”16 са обектите, по които се работи тази година. Има предвидени средства за тях, ще се платят в срок, ако съответно инвеститорите приключат навреме. Ще има нови детски градини и ясли в кварталите „Сеславци”, „Възраждане”, „Витоша”, „Горна Баня”, „Бъкстон”, „Люлин” и „Филиповци”, поясни Фандъкова.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. 

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си