По думите й няма разрушени мозайки след проведения ритуал

„Община Ивайловград осъзнава грешката, която е допусната и ще предприеме всички мерки това да не се повтаря повече”. Това заяви зам.-кметът на града Светла Моллова относно разпоредената проверка на прокуратурата на сватбено тържество в античната вила „Армира". Причината - сигнал в социалните мрежи, че гостите на тържеството са стъпвали по античните мозайки.

По принцип има организация къде могат да минават посетителите във вилата - те могат да го правят по обозначени стъклени пътеки, които се намират над уникалните мозайки. Церемонията е била водена от кмета на града Диана Овчарова. Оказа се, че в момента тя е в болничен.

ПРОВЕРКА ВЪВ ВИЛА "АРМИРА": Кой и защо проведе сватба върху антични мозайки?

„Предвижда се да се направят допълнителни ограждения, може би и да се разшири алеята, за да се избегне погазването на артефактите”, каза още Моллова.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.