Корабът е плавал към България

Сухотоварен кораб е потънал край брега в региона на Инкуму в турската провинция Бартин в Черно море, предава руската редакция на „Анадолската агенция“. Двама моряци от екипажа са загинали, съобщи валията на Бартън Синан Гюнер пред медиите днес.

Шестима моряци от екипажа на кораба са били спасени от екипите на турската брегова охрана, които продължават търсенето на останалите петима членове на екипажа на потъналия кораб.
Товарният кораб Арвин, е плавал под флага на Палау към България. Силната буря, която бушува в Черно море, застига кораба в открито море в района Инкуму, окръг Бартън. Корабът е потънал, а 13- членният екипаж успял да го напусне с три спасителни лодки.

Валията на Бартън разказа, че след получаването на сигнала за бедствие на екипажа към мястото на инцидента са били изпратени намиращите се в района кораби, както и екипи на морската охрана за издирване на екипажа. Силният вятър и бурята, бушуващи в Черно море, затрудняват придвижването на спасителните кораби. По думите на валията продължават спасителните действия за намиране на останалите петима членове от екипажа на потъналия руски кораб.

"Досега успяхме да спасим шест души от екипажа, за съжаление двама загинаха. Въпреки изключително лошото време нашите екипи буквално водят битка за спасяване на хората от екипажа", посочи той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: Агенция Фокус
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си