Парите били подхвърляни през отворения прозорец на патрулната кола

Полицаи в Димитровград само за няколко дни два пъти задържаха шофьори, които се опитали да избегнат санкция като подхвърлят пари. Росен Русев и Даниел Славов от районното управление в Димитровград са арестували шофьорите, които се опитали да ги подкупят първо с 50 лева, а след това и с 10 евро. Казват, че им се е случвало да им предлагат и по 100 евро.

Арестуваха 57-годишен мъж след опит да подкупи полицаи

Те разказаха, че водачите, хванати в нарушение, подхвърляли парите през отворения прозорец на патрулната кола. Любопитна подробност е, че единият от служителите на реда е започнал работа в системата на МВР само преди няколко месеца.

 

 

"През отворения прозорец на патрулния автомобил, когато го въвеждахме в мобилната станция, с която работим, протегна ръка и ги пусна документите заедно с пари, които паднаха на седалката. Така се е получавало, просто ги пускат в автомобила. Следва задържане за срок до 24 часа и образуване на досъдебно производство", обясни Славов.

Подробностите гледайте във видеото

Репортер: Димитър Иванов

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.