Той е получил усложнения от болестта

Легендарният музикант и композитор Косьо Марков е починал, съобщава zrock.bg.

Роденият на 3 октомври 1949 г. музикант, който е основател и басист на група "Тангра", си е отишъл заради усложнения, предизвикани от COVID-19.

 

 

В негова памет част от участниците в друга група на Марков - “Легендите” застанаха пред нашата камера, за да му кажат последно “сбогом”.

Следата, която Константин Марков оставя в историята на българската музикална сцена, е дълга и ярка. През 1976 година, заедно с Александър Петрунов, основават рок групата - “Тангра”.

„Бяха хубави години. Новината за смъртта му ме шокира. Нещо, което е много важно и остави отпечатък в мен - това е неговата прецизност. Той беше до болка прецизен човек”, каза музикантът Станислав Сланев – Стенли.

 

 

За неговите колеги, той е градивна част от историята на рок музиката у нас.

„Радвам се, че с него успяхме да се потопим в рок-енд-рола. Познавам го като благ човек, с него сме си говорили много интересни неща. В последно време обсъждахме нещата, които са извън материалния свят”, сподели музикантът Любо Киров.

През 1992 година заедно с Кирил Маричков, основават радио „Тангра“, а през 2015 г. поставя началото и на още една група - “Легендите”.

 „Въпреки че беше преминал 70-те, той беше едно момче”, каза музикантът Димитър Кърнев.

 

Екипът на NOVA изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Константин Марков! Поклон пред паметта му!