Големият победител след гласуването на Острова е партията на Слави Трифонов

Във Великобритания стотици българи не успяха да упражнят правото си на глас заради многото желаещи и малкото на брой секции. Стигна се до напрежение и разправа при опитите една от секциите да затвори.

ВОТЪТ ЗАД ГРАНИЦА: Коренно различни резултати от тези в България

По предварителни данни около 32 000 българи са пуснали бюлетина в 35 секции, които бяха открити във Великобритания. Стотици обаче не успяха да упражнят правото си на глас. На места се стигна до напрежение и километрични опашки.

В Северен Лондон се е наложило да се намеси полицията, за да не се стигне до физическа саморазправа между недоволни избиратели и членове на секционната комисия.

 

 

Сънародниците ни, които не успяха да упражнят правото си на глас, предупредиха, че ще бъдат още по-активни на предстоящите избори за президент в края на годината. Те настояха новият парламент да премахне ограничението от 35 секции за страни извън Европейския съюз, за да имат всички българи еднакви избирателни права.

 

 

 

 

Новината от Острова е, че големият победител е партията на Слави Трифонов. Над 40% от българите са гласували за "Има такъв народ". ГЕРБ и БСП са чак на трета и четвърта позиция. Сериозна подкрепа получи "Демократична България", която се намира на второ място.

Подробности гледайте във видеоматериалите. 

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ВОТ ЧЕТЕТЕ ТУК