Кметът на града е издал заповед за премахване на постройките

Жители на кв. „Партизана“ в Стамболийски се оплакват от набезите на живеещите в близките незаконни къщи. Хората не са местни, а са преселници от Димитровградско.

Кметът на града  още през 2019 г. е издал заповед и е започнала процедурата по събаряне на незаконните постройки. Къщите обаче не са премахнати, а конфликтите между преселници и местното население растат. Градоначалникът сега е дал 14-дневен срок сами да ги премахнат, в противен случай  ще ги събори принудително.

„Първо ми запалиха цеха, крадяха и кабели. Работата е страшна. Когато старите хора минават, им обират джобовете”, посочи собственик на цех.

„Непрекъснат тормоз. Хвърляне на камъни, на умрели животни. Подаваме оплаквания в полицията и кметството”, оплака се потърпевша.

„Аз не съм тормозил никого. Трябва не само аз да изчезна, става въпрос за 90 - 100 души. Къщата ми щеше да е законна, но е направен номер от кмета Иван Атанасов. Имам документ за парцела”, обясни един от заселниците.

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев каза, че напрежението започва от 2019 г. Зачестили актовете на чупене на прозорци, обири на къщи, хвърляне на камъни по влаковете. Градоначалникът обясни, че полицията е всеки ден на място.

„В бараките на този адрес живеят 75 души. Не става въпрос за етнически проблем”, уточни Мараджиев.

Повече гледайте във видеото.